talkootheader.jpglinkitheader.jpgpalauteheader.jpgmonitoimitaloheader.jpgyhteystiedotheader.jpgkylayhdistysheader.jpgtapahtumatheader.jpgetusivuheader.jpghistoriaheader.jpg

Tiullinen rohkaistuneita kyläläisiä saapui keväisessä räntätuiskussa pujotellen kuulemaan Herrakuntatalolle kyläpäällikkö Joni Parikan kylänuijan kolahdusta. Maukkaan kinuskikakun matkatessa kohti vatsasopukoita vuosikokouksessa alettiin yhdessä puida Herrakunnan kyläyhdistyksen toimintavuotta 2012.

Viralliset asiat saatiin käytyä lävitse sujuvasti. Tilinpäätös vahvistettiin ja toimintakertomus 2012, toimintasuunnitelma 2013, sekä talousarvioehdotus saivat vuosikokouksen sinetöinnin. Hallituksen uusien jäsenten valinta sai aikaiseksi elävää keskustelua ja mielipiteiden vaihtoa, jonka lopputuloksena kyläyhdistyksen hallitukseen saatiin mukavasti toivottua uutta verta niin varsinaisiksi jäseniksi kuin varajäseniksikin.

Hallituksen jäseninä jatkavat Joni Parikka, Tuula Vehmas ja Juha Uusitalo. Erovuorossa olleet Petri Vehmas ja Raimo Paakkala valittiin uudelleen hallituksen jäseniksi. Uusiksi hallituksen varsinaisiksi jäseniksi vuosikokous valitsi Juhani Höylän ja Mira Teräväisen. Varajäsenenä jatkaa Sari Jaakola. Erovuoroiset varajäsenet Helena Paakkala, Mauri Laakso ja Kauko Nissi valittiin uudelleen varajäseniksi. Uusiksi varajäseniksi vuosikokous valitsi Kristian Ekbladin ja Tiina Laakson.

Toiminnantarkastajana jatkaa vuosikokouksen valtuutuksella edelleen Pentti Kankimäki varamiehenään Rauli Anttila.

Sääntömääräisten päätösten jälkeen vuosikokouksessa käytiin avointa ja vilkasta keskustelua mm. kesälle suunnitellusta suurtapahtumasta Herrakunnan perinnepäivästä. Kylän omat järjestöt ovat yhteistyössä rakentamassa isohkoa koko perheen perinnetapahtumaa, jossa esitellään mm. vanhoja maatalouskoneita, kotitalouskoneita, kenties jopa entisajan kaksipyöräisiä menopelejä, vanhoja työmenetelmiä ja myös alueen historiaa. Esillä on vanhojen uljaiden traktorien ja laitteiden ohella myös kotieläimiä. Tapahtumaa järjestämässä Herrakunnalla ovat mm. maamiesseura, martat, kyläyhdistys, Herrakunta-motoristit ja kässäkerho.

Tällä hetkellä tapahtuman järjestäjät ovat keräämässä näyttelyyn vanhoja koneita ja esineitä, joiden ei tarvitse olla priimassa kunnossa vaan iän tuoma patina saa myös olla näkyvissä.

Mikäli sinulla on jokin vanha kone, esine tai laite, joka esittelisi hyvin perinteitä ja vanhan ajan työtapoja tai menetelmiä, voit ottaa yhteyttä Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen..

Sopiville härveleille löytyy varmasti tilaa perinnepäivän näyttelyyn Herrakuntatalon ympäristössä 29. kesäkuuta.

Joomla templates by a4joomla