etusivuheader.jpglinkitheader.jpgyhteystiedotheader.jpgtapahtumatheader.jpgtalkootheader.jpghistoriaheader.jpgpalauteheader.jpgmonitoimitaloheader.jpgkylayhdistysheader.jpg

Laskevan auringon syvenevät varjot nuolivat jo Herrakuntatalon seiniä. Helmikuun ensimmäisen sunnuntai-illan hämärtyessä alkoi talon nurkissa soida melodikas tanssimusiikki sekä kaikua reippaiden askelkuvioiden kopse. ELY-keskuksen ja Vihdin kunnan liikuntatoimen yhteinen hanke lisätä perheiden yhteistä liikkumista tanssin voimalla oli startannut. Kaikille avoimet ja ilmaiset perhetanssi-illat polkaistiin käyntiin tanssiohjaaja Maija-Liisa Pirin, hänen avustajiensa, sekä liikunnanohjaaja Taina Räikkösen johdolla.

Herrakuntatalon tanssiparketin valtasi kymmenen rohkeaa tanssiparia Herrakunnalta, Kirkonkylältä sekä Nummelasta. Perheitä avausiltaan ei vielä saapunut ja niinpä lasten piirrustusnurkkauksen pyörittämiseen valmistautunut Tainakin pääsi pyörähtelemään parketilla. Sulavan lennokkaasti kuluneen parituntisen opetuksen aikana varmistui kaikille tanssijoille, että tanssiminen on hauskaa eikä ollenkaan vaikeaa. Kuka tahansa voi tulla mukaan treenaamaan, myös ilman omaa tanssiparia. Tanssien kohennat yleiskuntoasi, vahvistat lihaksiasi ja parannat ryhtiäsi sekä kohennat mielialaasi ja näin myös elämänlaatuasi.

Maikun oppeihin oli äärettömän helppo tarttua. Yksikään illan tanssipareista ei ollut aivan ensi kertaa asialla tanssilattialla, mutta monelle illan tanssilaji BUGG oli uutta. Mikä parasta se sopii moneen musiikkiin ja on helppo oppia. Maikun ja hänen avustajiensa ohjauksessa tanssijat harjoittelivat buggin askelkuvioita ja käännöksiä. Illan aikana ei vielä edetty hyppyihin eikä heittoihin, mutta nähtiin jo tyylikkäitä pyörähdyksiä sekä näyttäviä kädenalituksia kainaloon. Parinvaihtokin sujui sulavasti vaikka kesken tanssinkin.

Pieniä bugeja sattui lähes jokaiselle mutta kukaan ei lagittanut täysin. Mielikuvaharjoitteena työnneltiin ostoskärryjä. Näihin kärryihin ei tarvinnut laittaa poletteja ja ne rullasivat notkeasti herrojen vakaassa ohjauksessa naisten seuratessa tarkasti kavaljeeriensa rintalihaksia tulevien tanssiliikkeiden ja suunnan ennakoimiseksi. Miehet saivat siis luvan kanssa viedä... ...tai ainakin yrittää. Ostoskärryihin lastattiin tarjous- Juhla Mokan sijaan monta kourallista täysihintaisia tanssitipsejä.

Ilta eteni iloisessa ja rennossa ilmapiirissä. Opetus oli selkeää ja rauhallista, mutta niin vain tämänkin iltaristeilyn parketilla pukkasi soijaa useammankin tanssijan otsalle.

Maikun salliman hengähdystauon aikana pääsimme nauttimaan Herrakunnan kyläyhdistyksen tarjoamista väliaikakahveista ja mehusta. Pienestä lavabuffetista oli myös halukkailla mahdollisuus pientä korvausta vastaan tankata energiaa pikkusuolaisen ja -makean avulla.

Onnistunut ilta jätti tanssiparit odottamaan innolla jo uutta tilaisuutta. Seuraavan kerran perhetanssi-illan merkeissä kokoonnutaan Otalammen työväentalolle sunnuntaina 16. helmikuuta klo 16-18. Mutta se on varmaa, että myös Herrakunnalla tanssit jatkuvat. Seuraavan kerran Herrakuntatalon parketilla pyörähdellään sunnuntaina 30. maaliskuuta klo 16-18 mitä ilmeisemmin FOXIN tahdeissa. 

TERVETULOA MUKAAN TANSSIMAAN!

Mukaan tanssi-iltoihin voit tulla milloin vain.

Joomla templates by a4joomla