kylayhdistysheader.jpgmonitoimitaloheader.jpghistoriaheader.jpgyhteystiedotheader.jpgtalkootheader.jpgetusivuheader.jpglinkitheader.jpgpalauteheader.jpgtapahtumatheader.jpg

Viidentoista innokkaan ja motivoituneen kilpailijan kesken ryhdyttiin Herrakunnan urheilukentällä lauantai-iltapäivänä viskomaan petäjäisiä mölkkykapuloita tavoitteena kaapata itselleen auringon säteissä kimalteleva kiertopalkinto. Viime vuoden mestari Vikströmin Ripa palautti pystin haikeana kilpailutoimistoon ja asettui toiveikkaana puolustamaan mestaruuttaan. Kenttä oli lanattu sileäksi koitosta varten ja mölkkymittelöön ryhdyttiin olympialaisten siivittäminä rehdissä kylähengessä.

Alkusarjaa heitettiin 5 erää kolmessa 5 kilpailijan ryhmässä. Vastustajat vaihtuivat satunnaisotannalla ja erien heittojärjestys arvottiin kilpailun johtajan joitakin kisaajia kummastuttaneella pelikorttisysteemillä. Arvonnat olivat kuitenkin kaikille mahdollisimman tasapuolisia. Erien tulokset laskettiin yhteen ja 6 parasta pisterohmua selvisivät lopullisille finaalikierroksille. Kunkin erän voittoon tarvittiin 50 pistettä ja lisäksi erien voittaja palkittin aina 10 bonuspisteellä. Kilpailun huippukovasta tasosta kertoo se, että finaalipaikkaan vaadittiin 5 kierrokselta yhteistulos 193. Valtaosa kisaajista ylitti alkukierroksilla 150 pisteen rajan mutta niin vain kävi, että puolustava mestarikin karsiutui finaalista kuuden pisteen erolla. Finaaliin selvisivät Mauri Laakso, Jaakko Kuismanen, Seppo ja Juho Suonpää sekä Tuula ja Petri Vehmas.

 

 

Kaksieräisen finaalin avausheiton suoritti alkusarjan kirkkaasti 263 pisteellä voittanut Mauri Laakso. Panosten kasvaessa alkoi kisaajien otteissa näkyä yhä selvemmin laskelmointia ja taktikointia. Finaalikierros jatkui ja nähtiin upeita heittosuorituksia sekä mölkkyyn kuuluvia uskomattomia hutejakin mölkkykapulan pomppiessa omalla rytmillään keilojen lomassa. Useammalla finalistilla oli tilaisuutensa viskata voittoheitto ja katkaista finaalin 1.erä. Voitonhuumassa kuitenkin saattoi myös menettää otteensa menestykseen kilpailussa, kuten kävi alkusarjan kakkoselle Vehmaksen Petelle kolmen hudin ja viivan tuomalla 0-tuloksella. Lopulta ensimmäisen erän ja 60 pistettä kaappasi millimetrin tarkalla viskaisulla Laakson Mauri, jonka takana kuitenkin oli vielä tasainen rivi voitontavoittelijoita toiseen erään lähdettäessä.

 

 

Mauri aloitti myös finaalin päätöserän vauhdikkaasti ja karkasi selvään johtoon muilta. Jaska, Seppo, Juho ja Tupu näyttivät jo jäävän kultamitalitaistelusta, kunnes tapahtui jotain, mikä on erittäin tyypillistä mölkynheitossa. Maurin ladatessa kaikkensa jo melkein varmalta näyttäneeseen voittoheittoonsa pokaalin kiilto silmissään hyvän onnen jumalatar neiti Fortuna menetti otteensa kapulasta ja Murphyn lakeja noudattaen taidokas heitto pompahtelikin kentän pinnalla omia uriaan kaataen väärän keilan ja puolittaen Maurin pisteet. Taistelu himoitusta pokaalista sai uuden käänteen. Mahdollisuus voittoon olikin yllättäen Maurin lisäksi vielä Juholla, Jaskalla ja Tupulla. Hienojen käänteiden, pettymysten huokausten ja onnistumisten tuomien riemunkarjaisujen siivittämänä erävoiton ja samalla koko kilpailun voiton ja Herrakunnan mölkkymestarin tittelin 2012 heitti lopulta määrämittaisella repäisyllä Kuismasen Jaska. Mestari oli paikkansa ansainnut yltäen ainoana finaalisarjoissa yli sadan pisteen yhteistuloksella 110. Palkintojenjaossa puolustava mestari luovutti kiertopalkinnon tuoreelle leveästi hymyilevälle mestarille. Kakkossijan nappasi lopulta Mauri Laakso 89 pisteellä ja pronssi meni Suonpään Juholle 68 pisteellä.

Katso lisää kuvia Herrakunnan kuva-albumista >>

 

Joomla templates by a4joomla