kylayhdistysheader.jpghistoriaheader.jpglinkitheader.jpgmonitoimitaloheader.jpgtapahtumatheader.jpgtalkootheader.jpgyhteystiedotheader.jpgetusivuheader.jpgpalauteheader.jpg

Syyskuinen ilta hämärtyi ja sade piiskasi pisaroitaan Herrakuntatalon ikkunoihin. Talon jylhien kiviseinien sisällä vanhan öljypolttimen puhkuma lämpö levisi kyläiltaan kokoontuneiden kyläläisten iholle. Kyläillan teemana oli juhlistaa Herrakuntatalon 2-vuotispäivää kyläyhdistyksen omistuksessa ja nauttia herkulliset täytekakkukahvit. Kyläillan arvokkuutta nosti entisestään Vihdin kunnanjohtajan Sami Miettisen vierailu Herrakunnalla. Hän oli saapunut tutustumaan Herrakuntataloon, kyläyhdistyksen toimintaan ja kyläläisiin.

Viillettyään ensimmäisen palan Herrakuntatalon kuvalla kuorrutetusta täytekakusta ja siemaistuaan höyryävät kahvit kunnanjohtaja viritti herrakuntalaiset leppoisaan ja avoimeen keskusteluun. Kyläläiset itse saivat nostaa esiin toivomiaan aiheita. Keskustelu soljui sulavasti maankäytön suunnittelusta ja rakentamisesta kuntaliitosskenaarioiden kautta koulukyyteihin ja Kirkonkylän kehitysnäkymiin. Montaa muutakin tärkeää aihetta käsiteltiin. Vaikka Sami Miettisen kokemukset Vihdistä ovat tuoreita ja lyhyeltä ajalta, oli hienoa kuulla hänen omia näkemyksiään ja mietteitään omasta työstään kunnanjohtajana sekä kunnan tulevaisuudennäkymistä. Hän puhui lämpimästi ja maanläheisesti kuunnellen kyläläisiä.

 

 

Kyläläiset ja kunnanjohtaja saivat myös tutustua 2 vuoden ajalta kerättyyn kuvakoosteeseen, joka avasi heille Herrakunnan sitkeiden talkoolaisten yli 3000 talkootunnin aikaansaannokset. Nähtyään kuvat kyläyhdistyksen ja kyläläisten urakoinnista Herrakuntatalolla kunnanjohtaja hämmästeli saavutuksia ja totesi leikillisesti projektin lähentelevän suomalaista puolihulluutta. Kyläläisten keskuudesta kajahti lausahdus unohtaa tuo etuliite.

Hullua tai ei, mutta kaksi vuotta aiemmin Herrakuntatalon kauppakirjaa allekirjoitettaessa kyläyhdistyksen hallitus asetti tavoitteeksi, että vuoden aikana Herrakuntatalon yläkerrassa sijaitseva vanha asunto ja keskikerroksen entinen päiväkotitila tulee saada tuottavaan vuokrakäyttöön. Tuolloin oli varmasti myös niitä, jotka epäilivät hankkeen onnistumista ja pienen kyläyhdistyksen kykyä ylläpitää isoa 900 neliön suuruista vanhaa kansakoulurakennusta. Tavoite kuitenkin saavutettiin.

 

 

Pankkilainan ja kunnan lainatakauksen aikanaan kariuduttua oli Herrakuntatalon remonttisuunnitelmat laitettava uusiksi. Kyläläisten lahjoittamien kannatusjäsenmaksujen ja muutamalta kyläläiseltä saatujen velkakirjalainojen turvin remontit saatiin alkuun ja sitä polkua pitkin kyläyhdistys on kompastellut ja kivunnut tähän hetkeen, jossa se voi ylpeänä esitellä saavutuksiaan Herrakuntatalon isäntänä. Viimeisin talkookohde oli valmistunut edellisenä iltana ja täysin uudistetut saunatilat talon alakerrassa kutsuivat vieraat tervetulleiksi tutustumaan myös vuokrauskäyttöön tuleviin tiloihin.

Taloudellisen tilanteen sen nyt salliessa Herrakunnan kyläyhdistys lunasti kyläillassa takaisin velkakirjat kokonaisuudessaan. Talo myös pysyy lämpimänä huolimatta jatkuvasti kohoavasta öljynhinnasta. Herrakuntatalon kunnostusprojekti jatkuu edelleen vähän kerrallaan. Mutta kaikkein tärkeintä kuitenkin on, että Herrakuntatalo on ja säilyy tulevaisuudessakin kyläläisten aktiivisen toiminnan keskuksena lähes viikon jokaisena päivänä. Kunnan silloisille päättäjille lämmin kiitos siitä, että kyläyhdistys sai tämän tilaisuuden yrittää.

 

Joomla templates by a4joomla