historiaheader.jpgtapahtumatheader.jpgmonitoimitaloheader.jpgyhteystiedotheader.jpgkylayhdistysheader.jpglinkitheader.jpgetusivuheader.jpgpalauteheader.jpgtalkootheader.jpg

Talvi-illassa loimuavat pihavalkeat houkuttelivat Herrakunnan joulujuhlaan ennätyksiä hipovan joukon kyläläisiä. Pitkälti toistasataa juhlijaa kahmi jouluista tunnelmaa ja oli todistamassa kun joulun henki verhosi juhlavieraat kevyellä hunnullaan. Herrakunnan marttojen tarjoileman mehuisan glögin tuoksut ja maut herättelivät väkijoukon aistit jouluun.

Glögimukien vielä lämmittäessä kohmeisia sormia kyläpäällikkö Joni Parikka lausui kyläyhdistyksen tervetulotoivotuksen. Joulun sanomaa muisteltiin Saastamoisen Pentin lukiessa perinteisen jouluevankeliumin. Tämän jälkeen kylän laulutaitajat Helvi Heikonen-Hellgren ja Jaakko Jussila antoivat heleiden ääntensä kaikua pehmeästi Herrakuntatalon jyhkeissä kiviseinissä. Tuikkikaa oi joulun tähtöset soi kauniisti Aino Saastamoisen säestäessä.

Illan juontotehtävistä vastannut Jaakko Kuismanen muisteli lapsuuden joulua puuropuheessaan ja yhteislaulun Joulu on taas myötä olivat kattilat tuota pikaa täynnä odotettua Thesslerin Eilan samettista riisipuuroa. Puuropadan anti vei jälleen kerran mukanaan monen kielen, jättäen jälkeensä rauhallisen joulumielen.

Vatsojen viimeistenkin sopukoiden täytyttyä sopivasti siirryttiin juhlasalin puolelle katsastamaan tämänvuotista joulukuusta ja jouluohjelmaa. Kuismasen Jaskan kapellimestaroidessa saimme ohjelman edetessä nauttia Jaakon laulamana När det liver mot jul ja Helvin laulavan Joulun suuresta salaisuudesta. Malinin Lissun ja Laakson Tiinan johdolla kylän pienemmät lapset esittivät hellyttävän joulusikermän alkaen Tonttujen jouluyöstä ja päätyen äidin töpselikärsäisiin porsaisiin. Akustisesta kitarasäestyksestä vastasi Johanna Arvola.

Hieman varttuneempien lasten panoksesta joulujuhlaohjelmaan vastasi kolmasluokkalainen Sara Thessler soittamalla pianolla kappaleet Joulu joulu tullut on ja Jouluyö juhlayö.

Perinteiset Tiernapojat vaihtuivat Herrakunnalla tänä vuonna Tiernatyttöihin, kun Herrakunnan kässäkerho astui puikkoihin. Juhlayleisö sai nauttia täysin uuden ilmeen saaneesta tuoreesta tiernatyttöshowsta, jossa upeisiin asusteisiin sonnustautuneet tytöt esittivät tuttuja hahmoja rokkaavan majesteetillisesti. Rockversioidun musiikin ja laulun kumistessa rokkaavat kuninkaat Herodeksesta Murjaaniin karauttivat sählymailaratsuillaan uljaasti pitkin salia Knihdin ja Mänkin täydentäessä shown rooleissaan. Yleisö tuntui olevan haltioissaan. Tiernatyttöjen rooleissa esiintyivät Tiina Laakso Herodeksena, Mira Teräväinen murjaanien kuninkaana, Lissu Malin knihtinä ja Tupu Vehmas Mänkkinä.

Pikaisten rooliasuvaihdosten myötä Tiina ja Tupu kerkesivät vielä seuraavaan nukketeatterinäytelmään Eläinten Joulu. Hauskassa näytelmässä nähtiin touhukas pupuäiti, utelias ja innokas pikkupupu, viisas pöllö, laiskahko kissa, vikkelä orava ja talviuniltaan herätetty karhu. Mahtuipa mukaan vielä Möhköfantti ja Punahilkkakin. Hahmoja hoitamassa olivat myös Vehmaksen Pete ja Jesse, joka vastasi myös näytelmän musiikista.

Ohjelman kruunasi tietenkin kaikkien lasten ja miksei myös lastenmielistenkin odottama joulupukin vierailu. Joulunaluskiireistään ja nyt jo yli 370 vuoden iästään huolimatta joulupukki yhä malttoi ja ennätti vierailla Herrakunnan lasten luona. Pukki jakoi jokaiselle lapselle pienen paketin ja kuunteli tarkasti lasten lahjatoiveita. Pikkumies Haaston Lauri totesikin pukille, että Jontikka se pitäisi saada. Lieköhän ollut sama toive myös maanviljelijä-iskän listalla.

Joulujuhlan päätteeksi väki kerääntyi vielä tuvan puolelle maittaville joulukahveille. Samalla aloitettiin Herrakunnan perinteisten jouluarpajaisten palkintojen arvonta. Vehmaksen Tupu ja Laakson Mauri olivat taas urakoineet arpamyyjinä ja voittoja oli jaossa runsaasti. Pääpalkintona olleen herkkukorin voitti Erkki Iso-Kungas.

Virallisen ohjelman päättyessä alkoi Herrakunnan joulujuhlaväki hiljalleen pakkautua talviasuihin ja suunnata kohti kotejaan ja joulun odotusta. Herrakunnan kyläyhdistyksen hallitus kiittää kaikkia juhlavieraita ja joulujuhlan järjestelyihin osallistuneita. Jokainen meistä kyläyhteisössämme on pieni ja tärkeä riisinjyvänen, joista yhdessä haudutettuna muodostuu herkullinen puuro. Rauhallista Joulua!

Katso lisää kuvia Herrakunnan kuva-albumista >>

Joomla templates by a4joomla