kylayhdistysheader.jpgpalauteheader.jpgtapahtumatheader.jpglinkitheader.jpgtalkootheader.jpghistoriaheader.jpgmonitoimitaloheader.jpgyhteystiedotheader.jpgetusivuheader.jpg

Laskiaissunnuntai keräsi Herrakunnan talviurheilukeskukseen reilut 70 kyläläistä nauttimaan lumisista puitteista ja yhteisistä ulkoilupuuhista. Kylän kenttämestareiden silmäterä harjakone Hilma vietti ansaittua vapaapäiväänsä, mutta onneksi Herrakunnan varakonepalvelusta oli tilalle liisattu miedosti yskivä mutta perin luotettava konenuorukainen Jorma. Hämäläisen Stenin hellässä mutta päättäväisessä ohjauksessa Jorma hurautti harjakset heiluen urheilukentän jään hohtavaan ja liukkaaseen kuntoon talviriehan koitoksia varten. Pientä luminöyhtää tuprutteli hiljalleen taivaalta päivän mittaan, mutta hyvä niin sillä pitoakin tarvittiin kuumeisesti ainakin lankkuhiihdon aikana.

Lapset ja nuoret sekä jokunen kovakankkuinen aikuinenkin viilettivät vauhdikkaasti Herrakunnan alppikourussa pulkkien, liukurien, rattikelkkojen ja lumilaudan kera. Vauhdin hurmassa viiletettiin välillä persauksillaankin ja hyppyreiden ja töyssyjen ansiosta nähtiin huimia hyppyjä ja välillä hurjistuneita ilmeitäkin mäenlaskijoiden kasvoilta. Saaliina mäestä oli iloisia ilmeitä ja punaisia poskia sekä hellästi sinertäviä kankkujakin... Riemua kuitenkin riitti niin lapsille kuin aikuisillekin.

Kyläyhdistys tarjosi osallistujille lämmikkeeksi kuumaa mehua ja Thesslerin Eilan lahjoittamaa maukasta hernerokkaa. Lisäksi jäljelle jääneeseen pikkunälkään oli tarjolla Jaskan grillin makkarapalvelut sekä Hämäläisen Kristiinan leipomat kuohkeat laskiaispullat ja tietenkin maistuvat laskiaiskahvit, joihin pääsi käsiksi yhden euron sijoituksella tuotetta kohti.

Kylläisten laskiaisvatsojen kera olikin mehevä lähteä kisaamaan leikkimieliseen talviriehakisaan. Kisaan osallistui 5 joukkuetta: maamiesseura, kässäkerho (vahvistettuna herraseuralla), martat, Herrakunta-motoristit sekä paikalla olleista kyläläisistä koottu sekajoukkue Kylähullut. Kolmiottelun lajeina olivat lankkuhiihto, jääkolkka sekä potkukelkkaviesti. Kilpailupäällikkönä joukkoja komensi ja ohjasi elämyspalveluiden ammattilainen Kankimäen Pena, joka oli myös tuonut paikalle tarvittavat kilpailuvälineet. Kilpailuhenki oli hieno ja joukkueet saivat yleisöltä tasaisesti kannustusta. Sijoituspisteiden perusteella voittajiksi selviytyivät lopulta finaalilajina olleen potkukelkkaviestin vajaalla sekunnilla voittaneet maamiesseuran herrat. 

Jorma hurautti vielä jään puhtaaksi jääpallo-ottelua varten, mikä perinteisesti päättää talviriehapäivän. Ottelu käytiin herrasmiesmäisesti ilman laitataklauksia tai kovia otteita. Näin oli saatu Herrakunnan kylätapahtumat polkaistua käyntiin vuodelle 2013.

Tapahtumasta on runsaasti kuvamateriaalia Herrakunnan valokuva-arkistossa ja YouTubesta löytyy myös hieno videopätkä lankkuhiihdosta. Käykäähän kurkkaamassa.

Katso kuvat Herrakunnan kuva-albumista >>

Katso video lankkuhiihdosta >>

Joomla templates by a4joomla