kylayhdistysheader.jpgtapahtumatheader.jpgpalauteheader.jpglinkitheader.jpgtalkootheader.jpgetusivuheader.jpghistoriaheader.jpgyhteystiedotheader.jpgmonitoimitaloheader.jpg

Viimeisten aurinkoisten ja lämpöisten syyspäivien siivellä oli osa talkooväestä parturoinut Herrakunnan urheilukentän reunojen risukoita siistimmäksi. Myös saunarakennuksen varastoista oli viety valtava määrä vanhoja jätteitä hävitettäväksi. Ikkunaremontti oli osoittautunut tarkkuutta vaativaksi ja runsaasti aikaa vieväksi urakaksi, joka saatiin aloitettujen ikkunoiden osalta valmiiksi säiden muuttuessa kosteammaksi. Viimeiset helat vielä odottavat kiinnitystä niin valmiit vanhan kuparin sävyssä kiiltävinä hohtavat pokat saadaan asennettua paikoilleen. Syyspäivien kohdatessa lokakuun kosteuden oli Herrakunnan talkooväen kuitenkin aika siirtyä sisätöiden pariin. Sisällä päätettiin aloittaa entisen päiväkodin tiloissa "pieni pintaremontti", jonka tavoitteena on saada tila siihen kuntoon, että siihen kelpaa ottaa vuokralaisen.

Entisen päiväkodin noin 100 neliömetrin suuruisten tilojen kimppuun käytiin tarmolla. Nyt kolmen talkooviikonlopun jälkeen muutos tiloissa on huomattava. Talkoolaiset ovat kuuranneet hopeanhohtoiset massiiviset ilmanvaihtokanavistot puhtaaksi pölystä ja rasvasta ja sutineet niille uuden valkoisen pinnan. Nyt eivät putkistot enää loiki silmille entiseen malliin. Seinäpintoihin on lyöty kittiä ja tasoitetta ja hiomapaperillekin on annettu vauhtia. Telat, sudit ja pensselit ovat viuhtoneet tiuhaan Herrakuntatalon ilmaa. Tuloksena on sekä puhtaanvalkeaa että lempeästi sävytettyä seinäpintaa jo lähes joka huoneessa. Vanhat sähköjohdot ja liitokset on tarkistettu ja huollettu. Nykypäivän vaatimusten tasolle tilat tuodaan rakentamalla Herrakuntatalolle kiinteä laajakaistayhteys. Entisen päiväkodin aikana toiminutta keittiötä on myös nykyaikaistettu ja se vaatiikin vielä eniten huomiota ja työtä tulevina talkoopäivinä. Tavoitteena on saada remontti valmiiksi marraskuun alussa. Hommia kyllä vielä riittää ja uudetkin talkoolaiset ovat tervetulleita joukkoon. Talkoita pidetään lauantaisin klo 9-15 sekä nyt päiväkotitilan remontin ajan perjantaisinkin klo 18-21. Talkooporukan kesken olemme jakaneet "soppatykkivuorot" halukkaille talkoolaisille talkoohengen ylläpitämiseksi ja osittain ajankin säästämiseksi. Lauantaisin talkoopäivän aherruksen ja uurastuksen kruunaa aina vuorossa olevan muonamestarin loihtima ja kustantama maukas yhteinen talkoolounas.

Entisen päiväkodin tilojen remontin valmistuessa on talkooväelle kertynyt kuluneen vuoden aikana yhteensä jo lähes 3000 talkootuntia. Melkoinen saavutus pienelle kylälle ja talkooporukalle. Suuri kiitos saavutuksista kuuluu kaikille, jotka ovat osallistuneet talkoisiin tavalla tai toisella.

Tästä on hienoa jatkaa yhdessä eteenpäin.

Katso lisää kuvia Herrakunnan kuva-albumista >>

 

 

 

Joomla templates by a4joomla