linkitheader.jpgmonitoimitaloheader.jpgtapahtumatheader.jpghistoriaheader.jpgpalauteheader.jpgetusivuheader.jpgkylayhdistysheader.jpgyhteystiedotheader.jpgtalkootheader.jpg

Herrakunnan kylätoiminnan keskuksena kohoavan Herrakuntatalon historia saa arvollensa sopivaa jatkoa. Uuden vuokralaisen myötä saa osa entisen kansakoulun tiloista toimia vanhoilla päivillään uudestaan kasvatuksen kehtona lapsille ja nuorille. Herrakunnan kyläyhdistys on vuokrannut entisen päiväkodin tilat Suojaverkko Oy:lle 1.11.2011 alkaen. Kolmatta toimintavuottaan käyvä Suojaverkko Oy tuottaa palveluja, joiden tavoitteena on turvata lasten ja nuorten hyvinvointia. Karkkilassa toimiva yksityinen nuorisokoti Villa Dorothea on osa heidän nykyistä liiketoimintaansa. Herrakuntatalon tilat vuokrattiin elämänhallintapalveluiden sekä elämänkoulun toimitiloiksi. Vuokrasopimuksen allekirjoittivat Herrakunnan kyläyhdistyksen rahastonhoitaja Tuula Vehmas sekä johtaja Sami Siitonen Suojaverkko Oy:stä.

 

 

Suojaverkko Oy toteuttaa uutta kehittämishanketta, yhteistyössä Nummi-Pusulan sivistystoimen ja perusturvakuntayhtymä Karviaisen kanssa. Sen yhtenä tavoitteena on elämänkoulun myötä taata sellaisille nuorille, jotka eivät sopeudu normaaliin kouluympäristöön, mahdollisuus suoriutua peruskoulusta heille paremmin soveltuvassa ympäristössä. Opetus toteutetaan normaalien opetussuunnitelmien pohjalta mutta mukautetusti nuorten tilanteet huomioonottaen. Näin aluksi elämänkoulun opinnot Herrakuntatalolla aloittaa kaksi teini-ikäistä nuorta. Suojaverkko Oy:n asiakkaat tulevat Karviaisen alueelta, mutta suunnitelmissa on myös hieman laajentaa toiminta-aluetta.

Herrakuntatalon tilojen vuokraamisesta Suojaverkko Oy:lle oli käyty neuvotteluja jo jonkin aikaa, mutta lopullinen päätös entisen päiväkodin tilojen vuokrauksesta syntyi noin kuukausi sitten hankkeen rahoitusjärjestelyjen ratkettua. Siitä alkoi Herrakuntatalolla kiivas ja vilkas remontti. Neljän viikonlopun aikana kyläläisten tiivis ja ahkera talkooporukka urakoi tilat uuteen ilmeeseen, johon Sami Siitonen ja Janne Yrjölä Suojaverkko Oy:stä vaikuttivat sangen tyytyväisiltä katsastaessaan remontin myötä uudistettuja pintoja. Remontti olikin toteutettu pitkälti heidän omien toiveidensa mukaisesti.

Herrakunnan kyläyhdistyksen hallitus on erittäin tyytyväinen solmittuun vuokrasopimukseen saatuaan näin entisiin päiväkotitiloihin vuokralaisen, jonka toiminta pohjaa lasten ja nuorten kasvatukseen. Toivomme, että lähivuosina uuden toiminnan myötä kirjoitetaan uutta ja pysyvää historiaa Herrakunnan ja Herrakuntatalon aikakirjoihin. Uuden vuokralaisen toimintaan voit käydä tutustumassa heidän kotisivuillaan www.suojaverkko.net.

Tervetuloa tutustumaan viimeisimpiin talkookuviin päiväkotitilojen remontin osalta sekä sen komeaan lopputulokseen >>

 

Joomla templates by a4joomla